Wednesday, March 7, 2012

♥ BEZA SUKA & CINTA ♥


Di hadapan orang yang kita cintai,hati akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka,hati kita kan gembira.

Di hadapan orang yang kita cinta,musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka,musim itu cuma berangin saja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta,kita akan kaku. Tapi jika kita melihat orang yang kita suka,kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cintai,kita menjadi malu. Di depan orang yang kita suka,kita kan tunjukkan imej diri kita yang sebenar.

Di depan orang yang kita cinta,lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka,kita akan bebas berkata apa saja.

Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis,kita akan turut menangis. Tapi bila orang yang kita suka menangis,kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari mata. Perasaan suka pula bermula dari telinga. Jadi,jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika kita cuba menutup mata cinta berbuah menjadi air mata.


1 comment: